keskiviikko 2. syyskuuta 2009

TJ 12

Alle kaksi viikkoa lähtöön. Työt loppui, kesä loppui. Läksiäiset on pidetty ja kävin viimeistä kertaa Turussa. Oli jotenkin kummallista ja haikeaa käydä pyörähtämässä yliopistolla, törmätä uuden syksyn tohinoissa oleviin kavereihin ja tietää ettei itse ole siinä mukana tällä kertaa. Tuntui myös TODELLA kummalliselta lopettaa tapaamiset sanoihin "nähdään sit ens vuonna". Ei sellaista käsitä. Tiedän kokemuksesta miten helppoa on unohtaa sellaiset ihmiset joita ei näe jatkuvasti, ja vaikka tiedänkin etten ihan varmasti niitä tärkeimpiä unohda yhdeksässä kuukaudessa, silti pelottaa.

Ulkopuolisuuden tunteesta huolimatta tiesin koko ajan, etten oikeasti haluaisi olla jäämässä Turkuun. Ajatus uudesta ja jännästä on liian houkutteleva :) Samoin ajatus vuoden mittaisesta "lomasta". Totta kai mun pitää siellä jotain opiskella, mutta en varmasti ota sitä yhtään niin vakavasti kuin Turussa (kyllä vain, vaikka yritänkin esittää rentoa ja viileetä, ahdistun silti aika ajoin edessä häämöttävistä luuseri-tyhjäntoimittaja-humanistin tulevaisuudenkuvista)...

Nyt juuri en vielä osaa ottaa rennosti. Mulla olisi ainakin tämä viikko ihan hyvin aikaa vetää lonkkaa ja toipua töiden aiheuttamasta toimintakyvyttömyydestä, mutta en osaa olla hetkeäkään paikoillani. Kierrän ympäri taloa kirjan tai lehden kanssa, istun hetken sohvalla lukemassa, piipahdan koneella, istun kuistille nauttimaan vuodenaikaan nähden epätavallisesta lämmöstä, siirryn taas sisälle lukemaan... Ja koko ajan mielessä pyörii että pitäisi tehdä jotain hyödyllisempää. En vain tiedä mitä. Eilen kävin läpi papereitani ja kaikki matkavakuutusta lukuunottamatta on kunnossa (ja senkin olen jo hyväksynyt, nyt vain odotan virallista paperia postissa). Pitäisi hankkia passikuvia ja käydä kampaajalla, sekä tietenkin pakata.

Maanantainen lounas Kaisan sekä viime vuoden Grenoblessa vaihdossa olleen M:n kanssa kylläkin helpotti hermoilua aika lailla. (sinänsä mä olen koko ajan ollut lähdössä "kyllä kaikki selviää ajallaan" -asenteella, mutta K:n hätäily on aika tehokkaasti tarttunut muhunkin - ja hyvä niin, muuten olisin varmaan unohtanut noin puolet papereistani) M oli sitä mieltä, ettei meidän kannata ainakaan noita asuntopapereita raahata mukaan, ainoastaan tulostaa CROUSin sähköposti jossa vahvistetaan että meille on asunnot, sekä paikan päältä hankittava asuntovakuutuspaperi. Se kertoi myös monia muita käytännön vinkkejä mm yliopistoruokaloista (ranskalaisia ja majoneesia, nam :s) sekä kampusalueen palveluista.

Kunpa vain olisin jo siellä ja näkisin kaiken omin silmin!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti