torstai 9. huhtikuuta 2009

Omituisia sattumuksia

Olin äsken keskustelemassa Outin kanssa mun henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta. Olin jo mennessä valmistautunut pahimapaan, ja ensimmäisenä Outi ilmoitti ettei mun koko suunnitelmaa löytynyt oppiaineen kirjanpidosta. Great... Tulostin sitten mun opintorekisterin otteen ja ruvettiin katsomaan sitä. Oon suorittanut ranskasta perusopinnot ja aineopinnot on paria kurssia vaille valmiit. Ruotsista on myös kasassa perusopinnot, aineopintoja uupuu 25 pistettä. Unkaria on 16 pistettä, eli 9 vielä ja perusopinnot on tehty. Sitten vielä tämä tänä vuonna tehty sivuainekokonaisuus ja kääntäjien suomen opinnot (niistä on kylläkin pari pakollista edelleen roikkumassa)... Outi esitteli mulle jonkin kaavion opinto-oppaasta ja järjesteli nuo kokonaisuudet sinne, ja - simsala-bim - multa puuttuu enää syventävät ja gradu ja sit oon valmis maisteri :SSS En ymmärrä yhtään millä lihaksilla oon tähän tilanteeseen päätynyt, mutta ilmeisesti oon vähän jopa edellä suositellusta aikataulusta. Vaik todellisuudessa multa tietty puuttuu se 120 pistettä vielä maisterin tutkinnosta, olo on silti jo nyt kuin voittajalla.

Toisaalta melkein rupesi ahdistamaan, kun tajusin että tämä yliopistoaika ei olekaan ihan niin loputon kuin miltä se vielä hetki sitten tuntui. Sitten kun valmistuu, pitää ruveta etsimään töitä, oikeaa asuntoa, miettiä mitä elämältään OIKEASTI haluaa... Mutta onneksi se loppu häämöttää siis aikaisintaan kolmen vuoden päässä. Ja eka välietappi olisi kai yrittää saada kandi valmiiksi. Mulla on nyt ylimääräisenä kannustimena se, että mulle on luvattu tuoda tuliaisia jos saan kandin pakerrettua tässä kuuden viikon aikana - tai siis tällä hetkellä enää viiden :)

Ja oikeasti kyllä haluan saada sen pois alta ennen kuin lähden Raumalle. Nyt jo melkein odotan muuttoa ja muistelen viime kesää nostalgisena. Hassua, miten täällä kaipaan sinne ja siellä taas takaisin tänne. Ikinä ei ole hyvä..! Mutta nyt mulla on ainakin seuraa, kun saan ilmeisesti epävirallisen kämppiksen omaan huoneeseeni punkkaamaan toukokuuksi. Joku Lauran historianlukijakaveri on hätää kärsimässä, kun sekin on tulossa Olkiluotoon töihin, eikä se ole saanut toukokuulle kämppää, joten lupasi jo puolittain majoittaa sen. Hmm, saa nyt nähdä mitä tästä tulee, mutta kai nyt pitää auttaa miestä mäessä. Ei se ainakaan facebook-stalkkauksen perusteella vaikuttanut sarjamurhaajalta, huumediileriltä tai muutenkaan erityisen epämiellyttävältä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti