maanantai 3. elokuuta 2009

Lista

Lähtö alkaa vähitellen polttaa yhä enemmän ja useammin mielessä. Huomaan haaveilevani siitä hetkestä kun seison pakatun laukun kanssa Helsinki-Vantaalla lähtöselvitysjonossa - siihen jotenkin kiteytyy parhaiten lähdön tunnelma: liian aikainen herätys, vähän kylmä ja jännittää, pian on saatava kahvia lentokentän Robertsilta... Jostain syystä viime viikolla tuntui, että kesää on vielä ihan loputtomasti jäljellä, ettei vielä tarvitse miettiä muuta kuin miten selviän täysjärkisenä täällä hullujenhuoneella, mutta eilen (ehkä alkaneen elokuun myötä) tuli mieleen, että mun ihan todella tarvii itse pakata laukkuni ja katsoa että sinne tulee mukaan edes jotenkuten tarpeellisia tavaroita... Ratkaisu pulmaan: teen listan (tää on vasta aika alustava - en esim osaa päättää raahaisinko Larousse-sanakirjani mukaan vai selviänkö vuoden ilman, ja muuta vastaavaa olennaista).

Mukaan Ranskaan:
 • vaatteita - sen verran että niillä hetken aikaa pärjää (yhdet tai kahdet farkut + jotkin kesäisemmät housut, pari hametta, paitoja, huiveja, sukkia, alusvaatteita yms sen verran kuin mahtuu, syystakki)
 • KENKIÄ aka ongelma nro 1! Tarvitsen ainakin yhdet ihan peruskävelykengät, yhdet tennarit ja yhdet ballerinat, mutta myös vaelluslenkkarit olis kiva ottaa samoin edes jommatkummat korkokengät. Argh.
 • kesämakuupussi, aluslakana (?)
 • jotain keittiövälineitä (esim haarukka-lusikka-veitsi, juustohöylä ja pieni hedelmäveitsi)
 • yksi pieni ja yksi iso pyyhe sekä matkapakkaukset peruspesuaineita - loput voi ostaa periltä
 • kamera, paristolaturi, ladattavia paristoja, johto (note to self: pyydä isiä mukaan ostamaan paristoja!)
 • LÄPPÄRI - johon muuten pitää ladata skype
 • matka-apteekki (äitiiii...!?)
 • kopiot kaikista tärkeistä papereista, kuten passi, kela-kortti, eurooppalainen sairaanhoitokortti, matkavakuutuskortti - mistä tuli myös mieleen että tarvin matkavakuutuksen. Isi väitti eiliseen asti kivenkovaan että mulla on jatkuva matkavakuutus, mutta eipä se kuitenkaan ole voimassa kuin 45 vuorokautta jokaisen matkan alusta. Huoh.
 • ja siis toki nuo paperit ihan itsekin
 • koti-ikävän ja/tai tylsistymisen varalle yksi tai kaksi suomenkielistä pokkaria, pari askia sisuja sekä ksylitolpurkkaa (se ei ainakaan muistaakseni ollut kovin pop Ranskassa)
Pian täytyy varmaan ruveta merkkailemaan pesusta tuleviin vaatteisiin niitä, jotka haluan ottaa mukaan. Voisin myös vihdoin yrittää ehtiä käydä Kelassa ja öö varata lentoliput. Laitoin juuri K:lle viestin, että pidettäisiin tällä viikolla palaveri ja päätettäisiin lennoista. Myös juna-aikatauluja ja lippujen hintoja välille Pariisi-Grenoble voisi selvittää. Ja kysyä asukastoimistosta onko mulle kenties kämppää. Vaikka mitä voisi tehdä. Enimmäkseen kuitenkin vain haaveilen siitä miten syön patonkiaamiaisia ja viiletän ratikalla tai polkupyörällä upeissa Alppimaisemissa yliopistolle...

Tuntuu todellakin, että olen lähdössä soitellen sotaan (niin paljon kuin inhoankin tätä sanontaa, kun äiti ja isi on sitä mulle koko lapsuuteni milloin missäkin välissä toitottaneet). Vaikka kyllä kai sitä vähän vähemmälläkin vouhkaamisella selviää. Kaikki selviää aikanaan, ja jos unohdan jotain hirveän olennaista kotiin niin sellainen iloinen asia kuin shoppailu on keksitty.


Mutta

EN MALTA ODOTTAAAAA (tasan kuus viikkoa Ü)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti