perjantai 20. marraskuuta 2009

Milano ja muita sekavia sepustuksia

Hmm, nyt väsyttää eilinen syntymäpäivä (vuodet alkaa painaa) ja beaujolais, joten en jaksa muuta kuin kopipeistata tähän alle mitä eilen sain kirjoiteltua ennen vieraiden saapumista. Tarkempaa selostusta itse juhlista saatte siis odottaa hetken, mutta se saattaakin sitten tulla kuvien kanssa :)Italia näytti tällä kertaa erilaisen puolen itsestään – marraskuisen kosteuden ja suurkaupungin töykeän kiireen. Olin, kuten sanottu, aika heikossa hapessa lähtiessäni ja vielä perjantainakin kuume jaksoi nousta, joten lähtökohdat tälle viikonloppulomalle eivät olleet maailman parhaat. Tähän kuten niin moniin muihinkin vaivoihin auttaa kuitenkin takuuvarmasti shoppailu ja kaverin kanssa juttelu. Kumpaakin tuli harrastettua viikonloppuna runsaina annoksina, joten mielialan nousu oli takuuvarma.
Perjantaina yritin vähän aikaa leikkiä turistia – kiertelin kaupungilla yksin sillä välin kun Carina oli töissä – mutta päätin lopulta, että shoppailu ja kahvilla istuminen houkuttavat paljon enemmän. Pärjäsin koko päivän omatoimisesti epämääräisellä italia-englannillani ja olin ylpeä itsestäni :D Illalla ehdin vähän torkkua ennen kuin Carina palasi ja ryhdyttiin täydellä tohinalla kokkaamaan pasta al fornoa ja supisuomalaista punaviinimarjakiisseliä kahdelle nälkäiselle italialaispojalle, jotka jo ehtivät kaivaa pitsalistan esiin ennen kuin joutuivat töihin apukokkeina (ilmeisesti ruoka ei valmistunut tarpeeksi nopeasti…?). Sähläyksestä huolimatta sapuskat saatiin pöytään ja erityisesti KIISSELI oli iso hitti :P Loppuilta seikkailtiin etsimässä sopivaa baaria – koska ihan mihin tahansa ei toki voinut mennä, meinas olla hiukan vaikea tehtävä… Saatiin kuitenkin lopulta belliniä!
Lauantaina heräsin äitin puhelinsoittoon. Se oli hirveän närkästynyt, kun olin vielä kahdeltatoista nukkumassa (eli siis tietty yhdeltätoista Italian aikaa). Kyllähän siihen aikaan asiansa vakavasti ottavan turistin pitää jo olla kamera ojossa nähtävyyksiä bongaamassa…! Mistä tuli muuten mieleen, etten ottanut yhtä ainutta kuvaa koko loman aikana - siitä yksinkertaisesta syystä, että kamerasta oli paristot loppu ja tarkistin asian fiksusti vasta paikan päällä. Hyvä Anna!
Aamupäivä kulutettiin ruokatuliaisten ostamiseen ja lounaan hankkimiseen. Ostettiin pasticceriasta mielenkiintoisen näköinen kökkö, joka näytti lähinnä jättimäiseltä teeleivältä, mutta olikin makeaa – ja HYVÄÄ :) Lounaan jälkeen selviydyttiin vihdoin keskustaan, shoppailemaan ja puolivahingossa rugbya katsomaan. Duomon aukiolle oli viritetty valtava screeni, jolta näytettiin suorana Italia-Uusi-Seelanti-ottelua kyseisestä lajista, ja pitihän sitä pysähtyä ihailemaan. Lihaksikkaita miehiä liian pienissä shortseissa :SSS Carinaa myös haastateltiin telkkariin Galleria Vittorio Emanuellessa, missä oli jokin konsertin tapainen meneillään. Melkein sukua julkkikselle…
Hauskuus loppui kuitenkin siihen, kun ekassa kaupassa Carinan lompakko pihistettiin. Sinne menivät pankkikortti, ajokortti, käteinen ja kuulemma paljon tilpehööriä jolla oli tunnearvoa :( Onneksi kortit sai kuoletettua heti, ja mä lainasin rahaa hengenpitimiksi siihen asti kun uudet kortit saapuvat. Suunnattiin sitten kahville mielialaa nostattamaan. (en voi edelleenkään muuta kuin ihailla Carinan toimintakykyä – itse olisin varmaan parkunut kurjaa kohtaloani parisen tuntia ennen kuin olisin älynnyt tehdä jotain järkevää, sillä välin kuin varas olisi hurvitellut mun tilin tyhjäksi…)
Illalla lähdettiin vielä aperitivo italianoille ja totta kai jätskille – tuli taas vähän tällainen ruokaloma. Sunnuntai-iltana junassa oli melko raskas olo, kun oltiin kokkailtu kevyeksi lounaaksi scamorza frittaa (en tiä kirjoitetaanko noin), eli käytännössä paistettua juustoa. Oli kyllä hyvää, ja ostin samaa tavaraa Ranskaan tuliaisiksi. Sunnuntaina oli nimittäin erään henkilön syntymäpäivä, ja mä menin sitten maanantai-iltana sen kämpille laittamaan ruokaa (kerrankin näin päin!) Maxime nauroikin etukäteen, että on varmasti ”cool” nähdä mun kokkaavan… hmph.
Nyt sitten odottelen vieraita omia synttärijuhliani varten… Ja sen jälkeen: du beaujolais! Tänään aamulla aikavyöhykkeissä sekoili rakas mummuni, joka soitti kymmenen yli seitsemän onnitellakseen mua ennen kuin lähden luennoille. En sitten viitsinyt mainita että mun päivän ainoa luento alkaisi vasta puoli yksitoista :S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti