keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Ich spreche nicht Deutsch. Ich verstehe nicht. Sprechen Sie Englisch, BITTE?! Saan todellista päänsärkyä saksan opiskelusta. Olisin tietysti voinut aloittaa vähän aikaisemmin kuin kaksi viikkoa ennen lähtöä, mutta motivaatio ostaa saksan kirja ja ruveta tankkaamaan sanastoa päähän kasvoi riittävän suureksi vasta viime viikon torstaina. Kieliopin päätin jättää oman onnensa nojaan toistaiseksi nähtyäni ensimmäisen substantiivien taivutuskaavion… Ja sanastoonkin suhtaudun vähän kuin mun sisko ranskan puhumiseen (”eiks se muka riitä et mä äännän nää espanjan sanat ranskalaisittain?”). Eiks saksa kuitenkin oo aika läheistä sukua ruotsille, hä?

Oon taantunut taas jonnekin lomaepäaktiivisuuteni alimmalle tasolle. Maximen musta villapaita on kovassa käytössä ja katson telkkarista mitä sieltä milloinkin sattuu tulemaan. (ihan näin sivumennen sanoen Ranskan telkkarikanavilta tulee hyvin vähän mitään oikeasti katsomisen arvoista, lähinnä tositeeveetä, tietovisoja ja muuta täysin älyvapaata ”viihdettä”. jota mä kyllä täysin ongelmitta tuijotan silmät neliskulmaisina. se on kielitaidon kehittämistä…) Koko viikon on ollut niin pilvistä ja sateista, että sekin jo saa pään pakottamaan ja veltostuttaa mielen.

Alkuviikosta viikonlopun rankkojen sadekuurojen ja vuorilta valuvien sulamisvesien takia Isère tulvi oikein urakalla. Joki oli ääriään myöten täynnä, ja matalimmista kohdista vesi oli tullut ylikin. Uimahallin edessä tie oli suljettu, koska vettä oli jalkakäytävälläkin varmaan vajaa kymmenen senttiä. Vesi oli noussut Stendhaliin asti, joten eilen koko yliopisto oli suljettu, eikä edes netti toiminut (katastrofi!). Huimaa, en oo koskaan ennen nähnyt tulvaa. :SSS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti