keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

"Just FYI, we don't have a dress code..."

Helle on paljastanut alkukantaisen mökki-suomalaiseni olemassaolon. Ajatus pukeutumisesta aamuisin tuntuu lähinnä vastenmieliseltä, kun tiedän että jo puolen tunnin kävelymatka töihin liimaa paidan ihoon kiinni, ja hiki valuu noroina silmäluomien vakoon, korvientaustoihin, selkävanaa pitkin... Olo on epänaisellisen nuhjaantunut ja tahmea, ihan sama miten kevyen kesäleningin olen päälleni valinnut. Toimistolla menen suoraan kopiohuoneen ilmastoituun +20:n viilentäytymään, ja mietin vain miten ihanaa olisi kun saisi kuljeskella päivät pitkät bikineissä ja kulahtaneissa (mutta varmasti erittäin kevyissä) salihousuissa. Täytyy ehkä tässä kohtaa mainita, että olen elämässäni viettänyt yhteensä taatusti alle kuukauden päivät mökillä...

Siistinä olemista on vaikeuttanut myös mun vuokraemännän kesäloma jossain huitsin nevadassa : se ei vielä oo ohjeistanut mua niiden pyykkituvan käytössä enkä ole yksin uskaltanut mennä ronklaamaan, joten tänään aamulla koin iloisen ylläyksen, kun tajusin että mulla on tasan yksi puhdas t-paita. Tosi rajoittavaa kun ei saa valita vaatteita sen perusteella, mikä parhaiten sopii päivän suunnitelmiin vaan sen, mitä sattuu olemaan puhtaana!

Kaiken huipuksi hajotin sandaalini - Varkauden cittarista ostetut! - enkä ole vielä löytänyt suutaria, joten kesäkenkävalikoimani on rajoittunut punaisiin ballerinoihin tai äitiltä perittyihin ballerina-kävelykenkiin. Ensimmäiset ovat kehittäneet ominaistuoksukseen epämiellyttävän löyhkän, joka tarttuu hanakasti myös jalkoihin ja leijuu koko päivän päätä pyörryttävänä pilvenä ympärilläni... Kokeilen parhaillani, jos niksi-pirkasta löytynyt kahvinpuruohje toimii - ja vaikka ei toimisikaan, kengät voisivat haista ainakin kahvilta sukkahien ja kissanpissan seoituksen sijaan. Äitin perintökalut ovat muuten ihan okei, mutta voin käyttää niitä vain farkkujen ja sukkien kanssa (ensimmäinen ulkonäöstä, jälkimmäinen jalan koosta johtuen), mikä on näillä säillä aika lailla out of question.

Ongelmaan kuin ongelmaan auttaa kuitenkin SHOPPAILU (no, ehkei siihen ongelmaan että tili ammottaa tyhjyyttään - ekaa palkkaa odotellessa...). Ostin uudet kengät, ja nyt on jalat rakoilla, mutta mieliala monta astetta ylempänä. Oon hei viimeks ostanut kengät Barcelonasta helmikuussa! Ja tänään seikkailin töiden jälkeen bussilla Neu-Isenburg Zentrumiin, jossa sain kampaaja-ajan tunnin varoitusajalla ja tämän tunnin hyödynsin paitsi gelaton, myös Mangon ale-tangon parissa, joten nyt mulla on jotain laittaa vielä huomennakin päälle!

Kampaajasta vielä sen verran, että säikäytin kampaaja-paran puhumalla sille englantia, ja lopun aikaa kommunikointi sujui lähinnä elekielellä... Tukka tuli kuitenkin leikattua ja pää tuntuu kevyeltä - ja näyttää pitkästä aikaa kohtis siistiltä. Viimeinen hämmästyksen aihe oli kun jouduinkin itse föönaamaan tukkani. En ikinä föönaa hiuksiani joten olo oli aika kömpelö, erityisesti kun tunsin muiden asiakkaiden uteliaan tuijotuksen niskassani!


Kerron ehkä ensi kerralla lisää hektisestä arjestani, uusista kavereista, italialaisesta ihailijasta (...) ja muusta jännästä mitä täällä tapahtuu, mutta nyt haluan nauttia vapaaillastani ihan vain tekemällä ei-mitään. Parasta ikinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti