sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Pawshake

Meidän varsinaiseen kesälomaan on aikaa nelisen viikkoa, ja oikein mitään suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon (ylläri). Lennot New Yorkiin sentään varattiin jo pari kuukautta sitten (oli muuten halvemmat kuin Helsinkiin), ja tein meille ESTA-selvitykset valmiiksi. Majoitukset, bussiliput, autonvuokraus ja muut sellaiset pikkuseikat on sen sijaan vielä ihan vaiheessa.

Kaikkein eniten kuitenkin stressaa tuon karvahanurin huoltoasiat loman aikana. Me kyllä pärjätään, kunhan passit ja luottokortit tulee mukaan, mutta kenelle uskallan (ja kehtaan) uskoa maailman parhaan (joskaan ei aina ihan kaikkein välkyimmän) pikkukisun hoitoon? Kolme viikkoa on kuitenkin aika pitkä aika...


Luottokissanhoitaja muutti Lontooseen, ja (rajoittunut) kokemukseni kissahoitoloista puolestaan on se, että Mauno stressasi sinne menemisestä, mutta ei sitten toisaalta olisi enää kahden viikon jälkeen halunnut palata kotiin. Great. Mua myös ahdistaa kysellä ihmisiä hoitamaan kissaani, koska siitä on kuitenkin iso vaiva, ja sitten kaverit ja edes työkaverit eivät yleensä edes tahdo huolia maksua, joten vaikka tuonkin vahdeille aina mahdollisimman runsaat tuliaiset, mulle jää silti jotenkin inhottavasti olo, että olen kiitollisuudenvelassa, jota en voi korvata. Välillä on jopa käynyt mielessä, että elämä olisi miljoona kertaa helpompaa ilman kissaa. (eikä edes vain lomaa suunnitellessa, vaan esimerkiksi elämäni kolmatta kirppujenkarkoitusoperaatiota läpikäydessäni, tai kissanyrjöä sängystä aamuneljältä siivotessani..... onneksi se on sentään söpö!)

Internetin ihmeellisestä maailmasta löysin sivuston nimeltä Pawshake (:D), joka välittää rekisteröityneille käyttäjille lemmikkivahteja. Vahdit panevat omaan profiiliinsa tarjoamansa palvelut (kissojen/koirien vahtiminen vahdin kotona tai lemmikin kotona, koirien ulkoiluttaminen jne), kokemuksensa ja erityistaitonsa sekä pyytämänsä hinnat. Maksut menevät sivuston kautta, ja niihin kuuluu jonkinlainen vakuutus (en ole vielä ehtinyt perehtyä ihan hirveän tarkasti).

Uskaltauduin ottamaan muutamaan vahtiin aiempien käyttäjien referenssien perusteella yhteyttä, ja peräti kolme innokasta petsitteriä vastasi vahtivansa mielellään Maunoa. Pyysin kaikkia käymään meillä, jotta voin tarkistaa, minkälaisista tyypeistä on kyse ennen kuin luotan kenellekään kotini avaimia ja kissani henkeä. Ensimmäinen kävi tänään, ja vaikutti ihan luotettavalta ja asialliselta. Tuli ajallaan ja seurusteli sujuvasti sohvan takana istuvan kissan kanssa.

Vaikuttaa siis ihan lupaavalta palvelulta, myös myöhempiä viikonloppureissuja ajatellen. Hinnat pyörivät noin 10 eurossa per visiitti (käytännössä 10€/ päivä), mikä on varsinkin viikonloppureissujen kohdalla erittäin kohtuullinen korvaus siitä, ettei kotona ole odottamassa mielenosoitusyrjöjä sängyssä parin vuorokauden poissaolon jäljiltä.

Raportoin sitten loman jälkeen, mikä oli tämän kokeilun lopputulos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti