lauantai 6. marraskuuta 2010

Päivä elämästä

 Torstai 4.11.2010
Morning, beauty!

 Kello soi 7.50. Noin puoli tuntia myöhemmin onnistun vihdoin vierähtämään patjalta alas ja saan päivän käyntiin. Irrotan paristolaturin pistokkeesta, lataan kameraan uudet paristot ja aloitan projektini. Aamutoimet hoituvat täsmälleen samassa järjestyksessä aina: harjaa hampaat, tuuleta huone, keitä teevettä (ei enää kahvia, nyyh), petaa peti, syö aamiaista.


Klo 8.45 syön aamiaista. Teetä maidolla, kaksi kurkku-muna-juustoleipää, omena sekä äitin vaatima kalkkitabletti. Kultturellina rekvisiittana sunnuntain Le Monde, jonka nappasin maanantaina lentokentältä. Ja jonka ihan luenkin aamiaisen ohella.


Klo 9.55 olen valmis lähtöön! Joka aamu luulen olevani ajoissa, ja joka aamu erehdyn. Erityisesti maanantaisin, kun viittä vaille kymmenen muistan, ettei akateeminen vartti koskekaan ruotsin laitosta...! Nyt kuitenkin ehdin kaikessa rauhassa polkea yliopistolle, ja jopa käydä vessassa siistiytymässä ennen venäjän tuntia.


Pyöräreppana on hiukan kärsinyt ja rämisee mennessään, mutta olen keksinyt jo kaksi hyvää puolta tässä: mun ei tarvitse huolehtia Turun pyörämafiasta, eikä myöskään haittaa, vaikka pyörän kellokin on rikki - mut kuulee jo kaukaa muutenkin!


Klo 10.20 alkaa venäjän tunti. Käsittelemme kellonaikoja ja sukulaisuussanoja sekä kuuntelemme Мумий Тролль -bändin (Muumipeikko) huippuhitin Доброе Утро, Планета.
 


Klo 11.50 odottelen kaveria lounaalle luonnontieteiden talon aulassa (kuvassa tosin päärakennus, koska se on edes vähän kivemman näköinen). Hyödynnän ajan selaillen Svenska Akademiens Språkläraa seuraavan päivän tenttiä varten.Klo 12.15-14.00 syömme lounasta: kanasalaattia, leipää ja suolapähkinöitä. Sekä vähän lisää teetä. Nälkä yllättää, ja muistan ottaa kuvan vasta jälkikäteen. Eikä kuvan tarjotin ole edes omani, sillä popsin kiltisti lautasen tyhjäksi. Kaverin poikaystävän vatsassa vain on mystinen salaattikiintiö, jota ei voi ylittää... Olen unohtanut opiskelijakortin jumppakassiin ja joudun maksamaan ateriastani 5,30e. Sydäntä raastaa! Onneksi kaverilla on kivoja uutisia tuoreesta sisarentyttärestään <3
 
Klo 14.15 tapaan venäjän tandem-ryhmäni. Liza ja Ulpu syövät lounasta ja minä juon päivän kolmannen teekupin ja syön mokkapalan (sain lomalla Maximelta lempinimen "ventre sur pattes" eli vatsa kahdella jalalla). Keskustelemme venäläisestä ruokakulttuurista, teenjuonnista ja opiskelusta sekä harjoittelemme ääntämistä ja suomen puhekielen ilmaisuja.


Klo 16.00 palaan kotiin. Anna on kotiutunut Helsingin vierailulta ja juoruillaan varmaan puolisen tuntia keittiössä. Puuhaan hiukan kaikkea "tärkeää" - sytytän valosarjani ja kastelen kukat ihanalla sammakkoprinssikannullani. Tämän kuvaan päätyneen kasvin olen tainnut joko kuivattaa tai hukuttaa, tai ehkä se vain talvehtii? Oli miten oli, ainoa elollinen osa siinä tuntuu olevan kaupan päälle tullut hämähäkki, joka levittää ahkerastu verkkojaan hyllyn päälle. Paljon ahkerammin kuin minä ehdin tai jaksan niitä siivoilla...


Klo 16.40 päätän lähteä ulos hapihyppelylle ja kauppaan, kun on vielä "valoisaa". Viivyn kaupassa sisällä hyvän tovin (lähdin ostamaan kaurahiutaleita ja maitoa, mutta muistankin että lähes kaikki perusjutut sokerista lähtien ovat loppu, ja palaan lopulta kassi täpötäynnä), ja ulkona ehtii tulla säkkipimeää ennen kuin pääsen kotiin.

 
Klo 18.00 olen kotona taas. Viritän tunnelmavalaistuksen, avaan tietokoneen ja aloitan toivottoman taistelun Moodlen kanssa. Tunnin päästä luovutan (kun olen ensin onnistunut hävittämään taivaan tuuliin tunnin aikana tekemäni kommentit ja korjausehdotukset toisen ryhmän käännökseen) ja siirryn patjalleni kertaamaan ruotsin analyyttistä kielioppia.
 
Klo 21.00 alan olla nälkäinen ja erittäin kyllästynyt tenttiin lukemiseen. Lämmitän mikrossa leipää ja keitän (yllätys) teevettä - kun sulake päättää paukahtaa. Onneksi Siwa on aina lähellä ja vielä auki kymmeneen asti! Myyjän kanssa pähkäilemme kumpi tarjolla olevista kahdesta sulakemallista voisi sopia mulle ja luojan kiitos päädymme oikeaan vaihtoehtoon. Iltapalan valmistus jatkuu. (ja jostain syystä näistä iltatoilailuista ei ole kuvamateriaalia).
 
Klo 21.40 käännän telkkarista kanavan Teemalle ja hylkään ruotsin lopullisesti. Katson unkarilaisen elokuvan ja innostun joka sanasta, jonka ymmärrän.
 
Klo 00.10 sammutan vihdoin valot ja nukahdan noin samantien. Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti