maanantai 16. heinäkuuta 2012

Pian hiljenee

Rennon rauhallista sunnuntaita vietetään täällä maalla. Joka-aamuisen kämpän raivauksen jälkeen kipaisin hakemaan croissantit lähileipomosta (olin tosin vähän kymmenen jälkeen melkein jo myöhässä - sain tiskin viimeiset!) ja kahvin valuessa nautin viimeisestä suihkusta seuraavaan kahteen viikkoon <3

Rentous on kuitenkin vain näennäistä, koska oon niin hermostunut, että vatsa on vain kipeä solmu. Aina sama juttu ennen leiriä… Kaksi viime yötä oon nähnyt painajaisia, ja päivisin sinkoilen huoneesta toiseen etsien mieleen pomppaavia, listasta unohtuneita tavaroita rinkkaan - joka on, ennätyksellisesti, pakattu jo kaksi päivää ennen leiriä! Maxime jo kysyikin multa, että oonko ihan varma, että teen tämän vapaaehtoisesti ja hyvillä mielin. Itseänikin hetkittäin epäilyttää, mutta veikkaisin, että paikan päällä turha stressi unohtuu, kun on keskityttävä yhteen asiaan kerralla.

Eilen lähdettiin tuulettamaan päätä ja miettimään muita asioita ihmisten ilmoille, eli Beauneen, Dijonin lähellä Bourgognessa sijaitsevaan historialliseen kaupunkiin. Beaune on kuulunut aikanaan Burgundin herttuakuntaan, jonka herttuoilla on ollut Ranskan kuninkaita paljon enemmän vaikutusvaltaa tällä alueella, ja ylpeys pitkästä historiasta näkyy. Alue on melko bourgeois, ja luotettavan tietolähteeni mukaan kaupungissa on enemmän Porscheja asukasta kohden kuin muualla Ranskassa. Terassilla virvokkeista pyydettiin samoja hintoja kuin Suomessa :S

Turisteja silti riitti: brittejä, hollantilaisia, belgialaisia ja saksalaisia etupäässä. Eikä kyllä ihmekään, koska kaupunki on kuin suoraan jostain Woody Allenin elokuvasta - niin kuin asian ilmaisi paikallinen taiteilija vanhaan kirkkoon pystytetyssä taidenäyttelyssä, jonne eksyttiin kaupungissa harhaillessamme. Tämä on sitä postikorttien Ranskaa, ja jos joku tänne nurkille eksyy, suosittelen ehdottomasti käväisemään myös Beaunessa. Siellä on selkeästi enemmän tekemistä ja huvituksia, kuin asukasluvultaan kuitenkin isommassa Dolessa…!

Me oltiin valittu vierailuajankohta hyvin, koska kaupungissa on käynnissä valofestivaalit. Iltaisin kaupungin tärkeimmät monumentit muuttuvat eläviksi upeissa valonäytöksissä - alla on pari kuvaa, mutta niistä ei mitenkään saa käsitystä, miten mahtavia näytökset ovat!

Tämän lisäksi huviteltiin barokkioopperan harjoituksissa, joita sai seurata ilmaiseksi hulppeassa katedraalissa, sekä laskemalla illan hämärtyessä keskusaukiolle kokoontuvia etanoita. Olis varmaan pitänyt kerätä ne talteen ja myydä kalliilla johonkin ravintolaan!

(kuva täältä)

NYT blogi hiljenee ainakin kahdeksi viikoksi ihan täysin. Kuulemisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti