lauantai 23. maaliskuuta 2013

Jännän äärellä

Sain kaikki neljä graduhaastattelua pidettyä, JEEEEEE! (ja tähän kohtaan hirveetä tuuletusta, pari kärrynpyörää ja voltti) Nyt pitäis enää analysoida materiaali ja kirjoittaa se itse gradu… No, kaikki aikanaan.

Nyt on nimittäin jännät ajat käsillä meidän tulevan asunnon suhteen. Maxime aloitti työt maanantaina Brysselissä ja metsästää nyt asuntoa, koska sille on firman puolesta majoitus vain ekaksi kuukaudeksi. Meikä yrittää auttaa netin välityksellä minkä pystyn, mutta meidän kriteerit on vähän erit, joten välillä on hiukan vaikeaa. Mun mielestähän vaaleanpunainen kylpyhuone ja maailman söpöin kattoterassi on paljon olennaisempia asioita asunnon valinnassa kuin sopiva asuinalue tai autopaikka…

Onneksi Brysselin hintataso vuokrien suhteen on kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen: samaan hintaan jolla Helsingissä saisi esim. 35 neliön yksiön voi Brysselissä helpostikin löytää sadan neliön ja kahden makuuhuoneen asunnon (tosin nämä on sitten vähän kauempana keskustasta muttei kuitenkaan vielä ihan susirajalla). Voin siis oikeasti haaveilla jostain tosi ihanasta, eikä vain jostain välttävästä johon meillä sattui olemaan varaa :)

Mulle ihan uusi juttu on kuitenkin paikallinen tapa tehdä vuokrasopimus yhdeksäksi vuodeksi (!!!) kerrallaan. Tällöinkin voi tietenkin irtisanoa sopimuksen kolmen kuukauden varoajalla, mutta pitää maksaa useamman ylimäääräisen kuukauden vuokra, jos ei siis sopimus olisi muuten loppumassa. Meidän olisi kuulemma mahdollisuus saada kolmen vuoden sopimus, jossa ekan vuoden aikana sopimuksen irtisanoessa maksaa kolmen ylimääräisen kuun vuokran, toisen vuoden aikana kahden jne. Aika hurjaa. Paras siis valita hyvin kertalaakista!
***
Yritän nyt vihdoin saada eilisen haastattelun toisen osion litteroitua, jotta voin siirtyä viikonlopun viettoon! Mulla on ikävästi sellainen olo, että flunssa on iskemässä: vajosin äsken puolentoista tunnin koomaan ja heräsin viluisena ja mahdollisesti kuumeisena :( Yritin parantaa oloa vihreän teen ja puolukkamuffinssin voimin, mutta nyt mahakin on kipeä. Aargh. Toivottavasti tokenen huomiseksi, jotta pääsen nuuhkimaan yhtä aika pientä vauvaa Turkuun ja sitten juhlimaan tuoretta maisteria!

Hyvää viikonloppua kaikki ihanat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti