lauantai 8. tammikuuta 2011

Vuosi 2010

Tänään toivun puolikuumeisesta junamatkailusta makaamalla sängylläni kuin laho lahna ja katsomalla sensuuritta kaiken mitä tv-apparaattini suvaitsee lähettää. Esimerkkinä iltapäivän/illan laatutarjonnasta voin mainita vaikkapa elämäni toisen jakson sarjasta "Kuumempi kuin tyttäreni".

Tässä kuitenkin katsaus ah niin jännittävään elämääni ja (jo viikko sitten) päättyneeseen vuoteen 2010!

 
Tammikuu:
Otin vuoden 2010 vastaan pikavisiitillä Turussa, hölkkäsin Portsasta keskustaan ehtiäkseni katsomaan ilotulituksen (30 asteen pakkasella oli ehkä myös jotain tekemistä juoksemisen kanssa...). Jo toinen päivä tammikuuta lensin kuitenkin takaisin Ranskaan, missä monsieur (ja tenttiviikko) odotti! Partioretkeilin vuorilla hurjassa kymmenen asteen pakkasessa, söin kuninkaiden piirakkaa (?? galette des rois :)) ja raclettea oikein urakalla ja pääsin ekaa kertaa elämässäni laskettelemaan Alpeille! Niin ja muutin Maximen kämppään jossa hajotin ensi töikseni vessan ja aiheutin melkein vesivahingon... Olen niin kovin aikaansaava.

Helmikuu:
Toinen lukukausi ranskalaisessa yliopistossa käynnistyi hiukan kankeasti, mutta onneksi heti kohta oli taas LOMA ja lähdin Mikeyn kanssa Barcelonaan, jossa kierrettiin (jalan) lähes kaikki kiertämisen arvoinen, syötiin ihan sairaan paljon sairaan hyvää ruokaa ja yövyttiin kaupungin kivoimmassa hostellissa, jossa tutustuttiin myös hauskoihin tyyppeihin ja vietettiin erinäisiä hauskoja random-iltoja :) Loman jälkeen saatiin Kaisan kanssa Rennesissä vaihdossa ollut opiskelukaveri kylään ja saatiin oikein vaivata päätämme kun yritettiin keksiä jotain viihdykettä Grenoblessa...

Maaliskuu:
Kurppailin monsieur'n kanssa sekä useammissa juhlissa (hiukan ryppyjäkin mahtui rakkauteen näiden osalta) että Gray-cityssä, laskettelin ja opin paljon uutta lajista, nautin minulle epätavallisista maaliskuun lämpöasteista ja viihdytin vierailulle saapunutta tätiäni.

Gray
Huhtikuu:
Sisareni saapui vierailulle Grenobleen ja vietettiin pääsiäistä mm. munarallin ja vatsaavääntävän tivolivierailun sekä liköörinmaistelun merkeissä. Melkein lähdin Geneveen kevätlomalla mutta enpä lähtenytkään, kiitos SNCF:n lakon... Nautin kuitenkin helteisestä säästä ihan turvallisesti kotiparvekkeellakin. (parveketta on edelleen kova ikävä :( samoin sitä hellettä)

kotipiha <3
Toukokuu:
Partioretkeilin taas, tällä kertaa ikävän märissä tunnelmissa, tein muutaman tentin, valvoin euroviisuja kansainvälisessä seurassa, helatorstailomailin Pariisissa (in lööv with Vélib), käväisin Mont Blancilla ja angstailin lähenevää vaihtovuoden loppua. Sää helli (sitä partioviikonloppua lukuunottamatta) edelleen <3
Kesäkuu:
Pakkasin tavaroitani ja valmistauduin henkisesti lähtöön. Sain aavistuksen siitä mitä kesä Grenoblessa parhaimmillaan/pahimmillaan  voi olla, kun helleaalto asettuu mukavasti laakson ylle eikä ilma liiku suuntaan eikä toiseen. Muutin junalla Saksaan (vihjeenä kelle vaan laukkuja Pariisissa raahaavalle että siellä EI ole liukuportaita metrossa) ja pääsin melkein saman tien kiinni jalkapallon MM-humuun. Sain kavereita saman tien (kiitos CouchSurfing!) ja vietin juhannusta taikoja tehden Frankfurtin keskustassa.

Heinäkuu:
Kolea alkukesä vaihtui hurjaan helteeseen myös Saksassa. Sain mieluisia vieraita sekä Ranskasta että Suomesta ja (töissä oloa lukuun ottamatta) aika kului kuin siivillä. Juhlatunnelma tosin kuoli siinä vaiheessa kun Saksa hävisi semi-finaalissa Espanjaa vastaan toivonsa MM-kullasta... Loppukuusta aloin jo vähitellen haaveilla koti-kodista, Suomesta, saunasta ja jopa Turun yliopistoon paluusta.
Elokuu:
Odottelin jo aika suurella innolla paluuta Suomeen, mutta päädyin sitten kuitenkin tekemään pienen mutkan Ranskan kautta :) Sitä ennen piti taas lähettää muutaman kymmentä kiloa tavaraa Suomeen - valitettavasti pahvilaatikkoon kääritystä matkalaukusta ei ole kuvamateriaalia tarjolla... Ranskassa vietin ihanan rentouttavat viisi päivää, söin hyvin ja tapasin puolet monsieur'n suvusta. Tämän jälkeen olikin jo korkea aika palata kotiin, tuhlaajatyttärenä tili lähes tyhjänä ja yksi ainoa olkalaukku mukanani saavuin Pirkkalan lentoasemalle mistä äiti ja isi tuli hakemaan ja vei kotiin saunaan <3
 
 
 

 
Syyskuu:
Muutin Turkuun, aloitin yhteiselon Annan kanssa ja totuttelin taas "oikeaan" elämääni. Yritin viihdyttää monsieur'ta parhaani mukaan, mutta lopulta epätoivo ajoi sen takaisin Ranskaan opiskelemaan, kun työpaikkaa ei irronnut. Vaikka ero surettikin, olin aika innoissani sellaisista asioista kuin vaikka käännöskurssit ja yliopistoliikunta. Ja jälleennäkemisestä vaatekaappini kanssa!
Lokakuu:
Lennähdin lomaksi taas Ranskaan (kiitti isi Ü), hämmensi ihmisiä harrastamalla kutomista, tapasin kavereita, jännitin monsieur'n vanhan rämän auton kanssa tehdyillä retkillä ja rentouduin ihan täydellisesti <3 (ei mun loma tainnut ihan kuukautta kestää mutta lokakuulta ei ole jäänyt mitään tämän merkittävämpää mieleen :D)

Aamiaiseksi köyhiä ritareita, noms noms!
Marraskuu:
Partioleireilin taas lumisissa merkeissä, juhlistin synttäreitäni kulttuuriviikonlopulla Helsingissä, fiilistelin jo (hyvissä ajoin etukäteen) joulua, väsyin pimeään mutta innostuin valtavista lumikasoista!

Ranskan kääntäjien viinijuustoiltamat hiukan auttoi kaamosväsymyksen keskellä :)
Joulukuu:
Olin postin jouluapulaisena. Teinkö jotain muuta? En muista enää. Kaiketi selvisin ihan kunnialla syyslukukaudesta... Kuukauden kohokohta oli kun jouluaaton vastaisena yönä uhmasin 28 asteen pakkasta ja ajoin Tampereen keskustaan hakemaan parasta joululahjaani! Se kiipesi autoon silmäripset valkoisiksi jäätyneinä ja julisti ettei enää astu loppulomalla jalallaan sieltä ulos. Ihan miten vaan... Loma oli ihana, nyt vain odottelen seuraavaa (enää seitsemän viikkoa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti